יום שבת, 17 בדצמבר 2011

הכתבות של רוני ברסט

מילה של רוני: אל ערישה - מסעדה, אירוח כפרי ובקתות - כתבה לאתר רסט
מרינדו בעולם אחר
רוני האס הגיעה למרינדו בנמל עין גב וגילתה מקום מהאגדות המתמחה בבשרים כשרים וטעימים
  
רוני מ. האס | 15/12/2011
מרינדו בעולם אחר
היה היה:
לפני כעשר שנים חבר רועי תבור לאיתמר קנדלי שגידל כבשים כל חייו. הם הקימו שותפות, גידלו טלאים ומכרו אותם. בשלב שני התחילו לטפל בעצמם בבשר ולמכור למסעדות איכותיות בתל אביב.
בשלב הבא הם כבר הציעו "בשר עד הבית"- מכירה של בשר ללקוחות עד הבית מחמש ק"ג ומעלה- בכל הארץ, במחיר לא בשמים. במקביל הם הקימו את מסעדת מרינדו, מעבר לכביש של קיבוץ עין גב, הכוללת גם מתחם ובו קצביית בשרים, חנות מעדנים ויין ושאר מוצרים תומכי מזון. לפני כחצי שנה הקימו את מרינדו בנמל- האלטרנטיבה הכשרה. גם יפה גם אופה. חוץ מזה אפשר לציין לשבח את עדר הכבשים שלהם ( 800 ראש ) הפועים ברמת הגולן ושלוש קצביות שממוקמות במרכז הארץ. 
קהל היעד
קבוצות, יחידים, מהאזור. מכל הארץ. מטיילים. אנשי עסקים. משפחות. VIP. אירועים הכל הולך במרינדו בנמל. המקום נותן תשובה לכל צורך, מציע מצד אחד אוירה של מסעדת שף ייחודית ומוקפדת ומאידך כשרות.

מנה מנצחת
האמת, כל מנה שאכלנו, הייתה מועמדת לניצחון. והכל כשר, לא יאומן, יכולנו לבחור במנה הראשונה, ברוסקטת אווזים (45 ₪), כבדי אווז צלויים ברוטב סילאן ויין אדום שהונחו על לחם הבית הקלוי. זה היה נימוח, ספוג רוטב מתקתק, מעורר תיאבון מהסוג המשובח. מזל שהיו שם רק צמד ברוסקטות, אחרת היינו יוצאים שבעים כבר אחרי הראשונה. גם המנה האחרונה שקבלנו הפכה מועמדת למקום הראשון- 'אבני נמל' (29 ₪), חתיכות בשרניות של שוקולד מריר ושברי פיסטוק מצופים אבקת קקאו. מוכנים במקום. כזכור- כשר ולכן, ללא טיפת חלב. ללקק את האצבעות. וליקקנו- כי אוכלים את זה ביד. אבל למקום הראשון אצלנו הגיע, לא יכולנו אחרת, אפילו שזה כאילו המובן מאליו- המנה העיקרית, קבלו אותה: נתח קצבים מיושן (105 ₪), צלוי על הגריל עם שמן זית ותערובת של עשבי תיבול טריים, מוגש עם ארטישוק ירושלמי. משובח. בשר רך, בטעם שמזכיר קצת חלקים פנימיים, נמס בפה, הרוטב תומך בו באופן מושלם וגם הארטישוק, ניצח אותנו, מקום ראשון.   
עיצוב ואווירה
בתוך מבנה עתיק בן 70 שנה שיושב בנמל עין גב, מציעה המסעדה שלושה חללים נפרדים- החדר הראשי הכולל כעשרה שולחנות ובר הגשה קטן, חדר אמצעי שנועד ל VIP הכולל שולחן עץ טבעי ארוך סביבו ניתן לנהל ישיבות מנהלים וחלון לנמל וחדר נוסף המשמש את הקבוצות שמגיעות. כולם מעוצבים בקו נקי, קורן איכות והשקעה, הרבה צבע לבן ועץ וחלונות לכיוון הנמל. במתחם החיצוני, הגובל בכנרת, ניתן לקיים אירועים גדולים, כל כך מתאים לחתונות- חופה על המזח והשקיעה כתפאורה. אפשר גם לשבת לאכול בחוץ, על שפת הנמל, למי שרוצה ליהנות מהאוויר הנקי והנוף הפסטורלי. 
דיל
אפשר להזמין תפריטים מוכנים מראש אם אתם מגיעים בקבוצה ולא רוצים להסתבך. מחירים- 130 ₪ למנה. וזה כולל המון דברים טובים
עסקיות- בחירה מתוך תפריט עסקיות- מנות ראשונות ב 32 ₪, מנות עיקריות בין 59 ₪ ל 79 ₪ וקינוח 15 ₪. 
הדרך היפה
 הדרך לעין גב כבר הכניסה אותנו למוזה אחרת. הגדה המזרחית של הכנרת, יש בה כבר את הטעם הזה של מעבר לאופק, של המערב הפרוע הזה, הרמת גולני. השקט והנפרדות לכאורה משאר הבלי עולם. נסענו לאורך הכביש השקט, הכנרת מרגיעה לאורך הגדה, צמחיה רווית מים ושמים כחולים. גם המסע הקצר בתוך הקיבוץ, עד לנמל, הילכה עלינו נוסטלגיה, הרפת בכניסה, ועוד כמה סימלי סטטוס קיבוצניקיים, כשחנינו בחניה ופסענו לעבר המסעדה, הבנו שמדובר פה בעסקת חבילה רבת פנים- שולחנות שיושבים על המים, משקיפים אל תוך הנוף, המזח מתעגל אל תוך הנמל, הסירות שעוגנות שם והאווירה כאילו עושים רגע הפסקה מהמולת החיים הישראלית ונהנים ממה שיש לארץ הזו להציע בנטו. בלי כל הרעש מסביב. 
הוקסמנו
כשאמרו לנו שיש אחות חדשה למסעדת מרינדו והיא כשרה, לא ממש בנינו גדולות ונצורות. בהיותנו יהודים טובים וישרי הליכות, אך לא מקפדי כשרות במיוחד, טעמנו כבר בשר בארצות שאינן מתמחות בכשרות וגילינו כי יש לנו, היהודים, מה ללמוד בהקשר לטעמו של בשר. לכן היינו צנועי ציפיות בהגיענו לעין גב, תוך הרמת גבה מופתעת בנוגע למקום שתפסו להם החבר'ה, סוג של נמל יווני קטן בכפר פסטורלי שכוח אל. אתם לא מאמינים- יש שם ממש נמל קטן, בתוך הקיבוץ, במי הכנרת עוגנות כמה ספינות תיירים, המזח המטופח לוקח אותך היישר לשיאה של חוויה רומנטית, בפרט לעת שקיעה, בפרט כשמאחור המתינה לה ההפתעה הגדולה שלנו להיום- מרינדו בנמל. הכשרה. 
חשבון בבקשה 
ברוסקטה סינטה מעושנת- קוביות סינטה על קרם חציל שחור, על לחם הבית - 45 ₪
ברוסקטת אווזים- כבדי אווז צלויים על הגריל ברוטב סילאן ויין אדום מונחים על לחם קלוי - 45 ₪
סלט הנמל- מבחר ירקות טריים ועשבי תיבול- פטרוזיליה, נענע ורוקט קצוצים, מתובלים עם שמן זית לימון ותערובת פיצוחים - 38 ₪.
תבשיל אסדו עגל-  נתחי אסאדו ללא העצם עם ציר ויין אדום על תערובת ירקות שורש - 79 ₪.
נתח קצבים מיושן, צלוי על הגריל עם שמן זית ותערובת של עשבי תיבול טריים 105 - ₪
'אבני נמל'- אבני שוקולד מריר ושברי פיסטוק מצופים אבקת קקאו. 29 ₪
פוקו לוקו- סורבה קוקוס, עם מרקחת פירות יער ביתי. 26 ₪.
סך הכל לזוג- 367 ₪

*כתבה פירסומית. 

טאייפי  - הקסם של חיפה
שולה בעלת המזל
פסטה בר לכל דבר


פסטה בר לכל דבר
רוני האס הגיעה למעלות תרחשיחא כדי לגלות את פסטה בר ששולחת את ארוחות הבוקר שלה לכל האזור
 
רוני מ. האס | 15/12/2011
פסטה בר לכל דבר
D.N.A של המקום
 "אם מוחמד לא יבוא אל ההר- ההר יבוא אל מוחמד". זה למעשה המוטו של פסטה-בר במעלות-תרשיחא. לא בטוח שזה קשור לקרבה לגבול, אבל התפיסה הזו היא שמובילה בשנה האחרונה את המקום. האוכלוסייה המקומית ממשיכה ליהנות ממנות איטלקיות שלא מזייפות (כמו פסטה בשמנת אמיתית ופטריות טריות מוקפצות) בישיבה במסעדה, אבל קהל היעד האמיתי, מגיע מכל קצוות הארץ וארוחות הבקר המשובחות מגיעות אליהם או לצימרים או לכל מקום בו הם רוצים לשבור את הרעב של הלילה. 
מנה מנצחת
התלבטנו אם לארוחת הבקר (50 ₪ לסועד) שיש בה הכל ומכל דבר כדאי להתפתות ולהזמין תוספת (7 ₪). בסוף הזמנו תוספת אחת של קיש ירקות. בינגו. עלינו על מנה מנצחת- קיש בטטה במנה אישית עגולה, עשויה מבטטה שלא התרככה מדי, תיבול מלבב של שום, בצל ואורגנו. תענוג לחיך. מקום ראשון. לצערנו ויתרנו על תוספת של מנה אחרונה (7 ₪) אבל היינו כל כך שבעים ובכל מקרה השארנו הרבה בצלחות, כי היה כל כך הרבה מכל דבר. זה גרם לסלט ירקות, שהיה עד אז מקום ראשון, לנוע לעבר המקום השני המכובד, לא רק בזכות גודלו, ארוחה בפני עצמה, כי אם בשל התחושה שכל כך לא חסכו עלינו- מעבר לשלל הירקות הטריים, קבלנו טעימות של פירות העונה- תותים, קיווי ותאנים טריות ובנוסף גבינת קממבר ופיסות של בולגרית שעיטרו את שולי הצלחת. הלחמניות הטריות והחמות שאך לפני רגע יצאו מהתנור המקומי זכו במקום השלישי. לא רק שהלחם כאן נאפה מדי יום במקום, כי אם גם זוכה לשבעה תוספות שונות, שכל פעם שתיים מהן מגיעות לשולחן או לסלסלת הסועדים. 
האיש שלנו
האמת- לא ציפינו למצוא מישהו בשיעור קומה כזה, מנהל מסעדה אי שם במעלות תרשיחא. גם ניכר כי יש קשר בין האופי של המסעדן לאיכות השירות שהוא נותן. טל, איש עקרונות, בר דעת, מתנסח בבהירות, יודע בדיוק מה הוא רוצה מהעסק שלו- קודם כל המנות שלו יהיו הכי טובות שיש, אם צריך לחסוך בעסק, הוא אומר, זה אף פעם לא יהיה על חשבון המנות, שנית - ברגע שהבין שקהל היעד האמיתי שלו לא יושב במעלות תרשיחא אלא בכל הארץ, והם יכולים להתקשר ולהזמין סלסלת ארוחת בקר גם חודשיים מראש, הוא שינה את כל האסטרטגיה שלו בעסק והפך להיות לאחד הספקים המובילים של ארוחות בקר באזור. בנוסף לעבודה סביב השעון, הוא החליט שגם לימודים זה סוג של השקעה והתחיל ללמוד כלכלה במכללת הגליל המערבי. ככה זה כנראה כשבעל עסק הוא רס"ן במיל. 
מי מגיע למקום?
המסעדה מארחת רוב הזמן את תושבי המקום וגם תיירים מזדמנים, אך כאמור- זהו רק קצה הקרחון, שכן הקהל האמיתי הם המטיילים המגיעים לאזור מכל קצוות הארץ ואם דרך הצימר או ישירות דרך המסעדה, מזמינים לעצמם ארוחות בקר היישר לפתח משכנם הזמני. 
עיצוב ואווירה
פסטה בר עשתה לנו לרגע דה-ז'ה-וו ונתנה לנו הרגשה שאנחנו באיזה מסעדת אה לה קארט ברובע פריזאי רומנטי. המסעדה בפנים קטנה ואינטימית, מאחורי הבר בולט תנור האפייה, ומאחוריו המטבח, בחוץ מרפסות עם דק מעץ, מציעות ללקוחות לשבת וליהנות מהכיכר המרכזית של הישוב. במרכזה בריכת מים גדולה ומזרקה שכרגע מושבתות לרגל שיפוצים, וכל הכיכר מקושטת בעצי שלכת אדומים.  
דיל
 בהזמנה מראש מקבלים הנחה או קינוח מתנה, שווה לא להיות ספונטניים.

חשבון בבקשה:
ארוחת בקר זוגית. (100 ₪)-
סלט ירקות גדול- מלפפון, עגבניה, גזר, תאנים, קיווי, תות, גבינת קממבר, גבינה מלוחה, תירס קלוי ובצל.
סלט ירוק- חסות ועלי בייבי, שרי ונבטים.
ארבע סוגי גבינות- שמנת שום שמיר, רוקפור, מוצרלה וקוטג'.(משתנה מתוך מגוון של 12 סוגים)
תוספות- צ'ימיצ'ורי תוצרת בית, טונה עם תירס, זיתים ירוקים, חמאה.
זוג חביתות מצמד ביצים כל אחת. אפשר עם תוספות.
לחמניות תוצרת בית.(משתנה- שום, בצל, אורגנו,זרעי פשתן, שומשום שחור, רגיל).
ממרחים מתוקים- שני סוגי ריבה תוצרת בית (מתוך מגוון של שבע ריבות) ודבש .
מיץ לימונדה ותפוזים
קפה הפוך
תוספת- קיש בטטה. 7 ₪
תוספת- מוזלי. 7 ₪
סה"כ לארוחת בקר זוגית- 114 ₪

*כתבה פירסומית . 
טאייפי  - הקסם של חיפה
מרינדו בעולם אחר
שולה בעלת המזל

יום חמישי, 15 בדצמבר 2011

על הדשא - בתנועה מתמדת



15.12.2011                                                                                     
l  ארכיון עיתונות  


על הדשא - בתנועה מתמדת

רוני מ. האס

צילומים: דוד עינב

רצים בכיף

בשבוע שעבר נערך המיני מרתון השנתי (21 קילומטר) בעמק המעיינות.מסלול המירוץ: הסחנה-בית אלפא-חפציבה-בית השיטה-שדה נחום-בית שאן ובחזרה לסחנה.3000 הרצים הגיעו מכל קצות הארץ, ובין השאר נצפו כלב מריץ את בעליו, תינוק בעגלה מריץ את אביו, ולהבדיל, נכים המדוושים על אופניים מיוחדים. 

טעים בכנרת
עין גב/ עמק הירדן

במסעדת מרינדו בנמל, הממוקמת בפינה הכי רומנטית בקיבוץ עין גב,  הגרסה הכשרה המצודדת של מרינדו האגדית, מתכוננים לפתיחתו של הפסטיבל הקולינרי "טעם כנרת"http://www.kinneret.info/. במסעדה, הממוקמת במבנה עתיק בנמל עין גב, המשקיף על הכנרת, תתקיים ביום חמישי הבא, ארוחת שף בה יארח השף המקומי גיא בן שמחון את השף אסף גרניט של מסעדת "מחניודה" הירושלמית. יום למחרת, יתקיים במתחם החיצוני הפנינג משפחות ושיאו- תחרות מלך הפויקה הארצית, אותה ינחו סלוצקי ודומינגז, גם לילדים יהיה מה לעשות. ההרשמה בעיצומה.www.marinado.co.il

הידעתם? - רעידת האדמה של 1927
בית זרע

בעקבות רעידת האדמה, שפקדה בשבוע שעבר את צפון ארץ, משתף אותנו יונתן זיגמנד, מעיין צבי, היסטוריון חובב, במידע הבא:
רעידת האדמה שהתרחשה ב-1 ביולי, 1927, פגעה במספר מקומות וערים בארץ ישראל וגרמה לנזק רב. לפי דיווח בעיתון "דבר" מה-13 ביולי, במרבית הקיבוצים נגרמו נזקים מועטים. אך על אתר אום- ג'וני, שבו שכנה באותה עת קבוצת "מרקנהוף" נכתב: "הבתים הערביים באום ג'וני, אשר קבוצת מרקנהוף (בית זרע) יושבת בהם, נחרבו ברובם עם הרעש. חברי הקבוצה עם ילדים מתגוללים בחוץ אובדי עצות."
בעקבות רעש האדמה, זורזה עלייתה של הקבוצה למקום משכנה הקבוע, דבר שלא התאפשר לפני כן עקב מחלוקות עם המוסדות המיישבים.


שלא ייגמר לעולם

הביא לדפוס: יבל ברקאי

הנוטע / משמר הגיא (שמות בדויים)

מתיחות כבדה התגלעה בין שני קיבוצים ותיקים, בעקבות מעשה קונדס של נערים מקיבוץ אחד, שפרצו למטבח של הקיבוץ השכן וחיללו את סיר החמין שמצאו בו.
להלן המכתב שנשלח על ידי הנהגת הקיבוץ הפגוע אל אחד הנערים:
"הנדון: הסגת גבול ופריצה למטבח
בלילה, שבין יום שישי 4 בנובמבר ושבת 5 בנובמבר, השתתפת בפריצה תוך הסגת גבול למטבח... והשתתפת באכילת חמין מסיר האוכל שהוכן לארוחת שבת. אנו רואים בכך מעשה חמור על גבול הפלילי, שיש בו גם פגיעה באורחות חיינו וגם הסגת גבול ופריצה בניגוד לחוק. יש בידינו הוכחות מצולמות על היותך שותף למעשה. ברצוננו להבהיר, שבמידה שהדבר יחזור על עצמו לא נהסס להגיש תלונה במשטרה".
המכתב נתלה לאחר כבוד ממוסגר מול החדר של אותו נער.


הורים (לילדים) גאים בגליל
כפר בלום/ גליל גולן

בתיה ברטוב, 58, כפר בלום, פעילה בארגון תהל"ה הפועל למען הורים לבנים ובנות הומואים, לסביות, טראנס-ג'נדר ובי סקסואלים, אם לבן ובת גאים, ניסתה לפני כשנה לפתוח קבוצת הורים בקיבוצה ולא ממש הצליחה. "ברור לנו שלהורים הנמצאים עוד לפני תחילתו של תהליך בהקשר להיות ילדם/תם גאה, מאד קשה להיחשף ועוד בקהילה המצומצמת של הפריפריה. בשלב הראשוני של בקשת עזרה לא מחפשים חשיפה, מחפשים תמיכה, לוקח זמן לאגור אומץ ו"לצאת מהארון" כהורים.. ". ובכל זאת, מסתבר שהצורך קיים, בצפון כמו בכל הארץ והוחלט תהל"ה, גאים בגליל, לנסות שוב לפתוח קבוצה להורים, הפעם מעט יותר דרומה- בראש פינה.. "אנחנו מקוים שהורים מהמרחב הצפוני, כולל רמת הגולן, עמק הירדן, מרום הגליל וגוש שגב, ירגישו יותר בנוח להגיע לקבוצה מעט יותר הטרוגנית". הקבוצה שתפתח בינואר תונחה על ידי בתיה ועל ידי עדי בר דוד, 30, עובדת סוציאלית העובדת כדרך שיגרה עם בני נוער גאים (להט"ב) ופעילה בסניף הגאוה הצפוני.
ליצירת קשר- בתיה- 0547948404 עדי- 0548183997 לאתר תהל"ה -http://www.tehila.org.il/


להזמנת מינוי ל"הדף הירוק" 03-5632547


עורך הבלוג