יום שבת, 17 בדצמבר 2011


פסטה בר לכל דבר
רוני האס הגיעה למעלות תרחשיחא כדי לגלות את פסטה בר ששולחת את ארוחות הבוקר שלה לכל האזור
 
רוני מ. האס | 15/12/2011
פסטה בר לכל דבר
D.N.A של המקום
 "אם מוחמד לא יבוא אל ההר- ההר יבוא אל מוחמד". זה למעשה המוטו של פסטה-בר במעלות-תרשיחא. לא בטוח שזה קשור לקרבה לגבול, אבל התפיסה הזו היא שמובילה בשנה האחרונה את המקום. האוכלוסייה המקומית ממשיכה ליהנות ממנות איטלקיות שלא מזייפות (כמו פסטה בשמנת אמיתית ופטריות טריות מוקפצות) בישיבה במסעדה, אבל קהל היעד האמיתי, מגיע מכל קצוות הארץ וארוחות הבקר המשובחות מגיעות אליהם או לצימרים או לכל מקום בו הם רוצים לשבור את הרעב של הלילה. 
מנה מנצחת
התלבטנו אם לארוחת הבקר (50 ₪ לסועד) שיש בה הכל ומכל דבר כדאי להתפתות ולהזמין תוספת (7 ₪). בסוף הזמנו תוספת אחת של קיש ירקות. בינגו. עלינו על מנה מנצחת- קיש בטטה במנה אישית עגולה, עשויה מבטטה שלא התרככה מדי, תיבול מלבב של שום, בצל ואורגנו. תענוג לחיך. מקום ראשון. לצערנו ויתרנו על תוספת של מנה אחרונה (7 ₪) אבל היינו כל כך שבעים ובכל מקרה השארנו הרבה בצלחות, כי היה כל כך הרבה מכל דבר. זה גרם לסלט ירקות, שהיה עד אז מקום ראשון, לנוע לעבר המקום השני המכובד, לא רק בזכות גודלו, ארוחה בפני עצמה, כי אם בשל התחושה שכל כך לא חסכו עלינו- מעבר לשלל הירקות הטריים, קבלנו טעימות של פירות העונה- תותים, קיווי ותאנים טריות ובנוסף גבינת קממבר ופיסות של בולגרית שעיטרו את שולי הצלחת. הלחמניות הטריות והחמות שאך לפני רגע יצאו מהתנור המקומי זכו במקום השלישי. לא רק שהלחם כאן נאפה מדי יום במקום, כי אם גם זוכה לשבעה תוספות שונות, שכל פעם שתיים מהן מגיעות לשולחן או לסלסלת הסועדים. 
האיש שלנו
האמת- לא ציפינו למצוא מישהו בשיעור קומה כזה, מנהל מסעדה אי שם במעלות תרשיחא. גם ניכר כי יש קשר בין האופי של המסעדן לאיכות השירות שהוא נותן. טל, איש עקרונות, בר דעת, מתנסח בבהירות, יודע בדיוק מה הוא רוצה מהעסק שלו- קודם כל המנות שלו יהיו הכי טובות שיש, אם צריך לחסוך בעסק, הוא אומר, זה אף פעם לא יהיה על חשבון המנות, שנית - ברגע שהבין שקהל היעד האמיתי שלו לא יושב במעלות תרשיחא אלא בכל הארץ, והם יכולים להתקשר ולהזמין סלסלת ארוחת בקר גם חודשיים מראש, הוא שינה את כל האסטרטגיה שלו בעסק והפך להיות לאחד הספקים המובילים של ארוחות בקר באזור. בנוסף לעבודה סביב השעון, הוא החליט שגם לימודים זה סוג של השקעה והתחיל ללמוד כלכלה במכללת הגליל המערבי. ככה זה כנראה כשבעל עסק הוא רס"ן במיל. 
מי מגיע למקום?
המסעדה מארחת רוב הזמן את תושבי המקום וגם תיירים מזדמנים, אך כאמור- זהו רק קצה הקרחון, שכן הקהל האמיתי הם המטיילים המגיעים לאזור מכל קצוות הארץ ואם דרך הצימר או ישירות דרך המסעדה, מזמינים לעצמם ארוחות בקר היישר לפתח משכנם הזמני. 
עיצוב ואווירה
פסטה בר עשתה לנו לרגע דה-ז'ה-וו ונתנה לנו הרגשה שאנחנו באיזה מסעדת אה לה קארט ברובע פריזאי רומנטי. המסעדה בפנים קטנה ואינטימית, מאחורי הבר בולט תנור האפייה, ומאחוריו המטבח, בחוץ מרפסות עם דק מעץ, מציעות ללקוחות לשבת וליהנות מהכיכר המרכזית של הישוב. במרכזה בריכת מים גדולה ומזרקה שכרגע מושבתות לרגל שיפוצים, וכל הכיכר מקושטת בעצי שלכת אדומים.  
דיל
 בהזמנה מראש מקבלים הנחה או קינוח מתנה, שווה לא להיות ספונטניים.

חשבון בבקשה:
ארוחת בקר זוגית. (100 ₪)-
סלט ירקות גדול- מלפפון, עגבניה, גזר, תאנים, קיווי, תות, גבינת קממבר, גבינה מלוחה, תירס קלוי ובצל.
סלט ירוק- חסות ועלי בייבי, שרי ונבטים.
ארבע סוגי גבינות- שמנת שום שמיר, רוקפור, מוצרלה וקוטג'.(משתנה מתוך מגוון של 12 סוגים)
תוספות- צ'ימיצ'ורי תוצרת בית, טונה עם תירס, זיתים ירוקים, חמאה.
זוג חביתות מצמד ביצים כל אחת. אפשר עם תוספות.
לחמניות תוצרת בית.(משתנה- שום, בצל, אורגנו,זרעי פשתן, שומשום שחור, רגיל).
ממרחים מתוקים- שני סוגי ריבה תוצרת בית (מתוך מגוון של שבע ריבות) ודבש .
מיץ לימונדה ותפוזים
קפה הפוך
תוספת- קיש בטטה. 7 ₪
תוספת- מוזלי. 7 ₪
סה"כ לארוחת בקר זוגית- 114 ₪

*כתבה פירסומית . 
טאייפי  - הקסם של חיפה
מרינדו בעולם אחר
שולה בעלת המזל

אין תגובות:

עורך הבלוג