|
צילום יגאל לוי |
דייג אוהב דגים עין גב
את מנחם לב מקיבוץ עין גב מכנים "הדייג המיתולוגי של הכינרת". לב, במקצוע כבר 32 שנה, מנהל את ענף הדייג של הקיבוץ, עובד כמדריך דייג בינלאומי ואף נסע להדריך בקניה, פקיסטן ולאוס. "אני מגדיר את עצמי צייד בנשמה, אבל דווקא מאמין שאנשי הים הם רומנטיקניים ולא טיפוסים קשוחים כמו שנהוג לחשוב", אומר לב בחיוך. את דג הקרפיון שבתמונה ששוקל 24 ק"ג (ונחשב לממוצע), תפס לב ביום שיגרתי עם חמישה אנשי הצוות שלו על סירת הדייג הגדולה "גיל". "הסירה הזאת כבר בת 52 ועברה לא מעט בחיים - השתתפה בקרבות עם הסורים, בחיפוש מטוסים שנפלו ובחילוצם מהכינרת. "לפי הקילומטראז' של הסירה אפשר להגיד שלה אני נשוי ואילו אשתי האמיתית היא הפילגש", צוחק מנחם. ללב ארבעה ילדים. "שניים מהם שייטי קיאק מקצועיים", הוא מתגאה ומוסיף: "אמרו על המשפחה שלי שרק בטעות נולדנו בלי זימים". לאחרונה התחיל לערוך חוויית דייג "דייגים ליום אחד", במהלך אותו יום מצטרפת לסירה שלו קבוצה שעובדת וחשה את עולם הדייג. את הדגים שהוא דג, שנחשבים איכותיים וטבעיים, לב מוכר למשווקים מובחרים ברחבי הארץ, אבל נהנה גם לבשל אותם בעצמו. "הטיפ שלי לבישול דגים הוא לתבל כמה שפחות, ולעולם לא להוסיף לימון לפני הבישול" הוא מסכם. פורסם במגזין של מעריב/ יגאל לוי |