יום חמישי, 19 במרץ 2009

השאלון: חדר אוכל כמשל

רוני מ. האס

השבוע החלטנו לבדוק, אם הקיבוצניקים יודעים לפנק את עצמם בישיבה בבתי קפה ובמסעדות, ומסתבר, שהחבר'ה למדו ליהנות מהטרנד הגסטרונומי הבורגני, ואם כי לא זיהינו התמכרות קבועה לקפה ומאפה, בכל זאת רואים תזוזה מסוימת בכיוון הנכון

סיגל שוקרון, 46, גליל ים

לאן יוצאים לאכול?

לבתי קפה כגון ארומה.

תדירות?

פעם בחודשיים בממוצע.

עם מי?

אני ובן זוגי, לפעמים עם הילדים.

העדפות לאירועים מיוחדים?

לא מרבים לעשות זאת. לא משהו קבוע. מנסים כל פעם משהו חדש.

מזמינים הביתה take-away?

לעתים רחוקות ביותר. פעם נהגנו להזמין לעתים פיצה. אבל כיום אני רואה הרבה פעמים את הטוסטוסים של השליחים מגיעים לקיבוץ.

יש איזו עכבה מוסרית בלצאת למסעדה?

ממש לא. הלוואי שיכולנו יותר.

איך מתלבשים כשיוצאים?

לא משקיעים יותר מדי.

האם ההפרטה שינתה את הרגלי הצריכה?

מבחינתנו, ההפרטה לא עשתה שינוי בעניין הזה, תמיד בודקים את התקציב.

נלי בשן, 52, חצרים

לאן יוצאים לאכול?

לא מרבים לצאת למסעדות, מעדיפים בתי קפה לכיף של קפה ועוגה, למשל בארומה, בפטפוט, בקפה הלל.

תדירות?

פעם בחודש בערך.

עם מי?

אני עם הבנות.

העדפות לאירועים מיוחדים?

רק בימי יום הולדת למסעדות בבאר שבע - ערביקה, ספגטים, קמפאי, מיאה. לכל בן משפחה חוגגים במסעדה. בחשבון פשוט כחמש פעמים בשנה. הסבים לא מצטרפים. לא רואים בזה בילוי.

האם חלו שינויים במסעדות באזורכם בשנים האחרונות?

התמחו והשתבחו בתחום הקפה. אני מאלה שאוהבים קפה טוב.

מזמינים הביתה take-away?

לפעמים. בעיקר פיצות. פעם בחודשיים.

יש איזו עכבה מוסרית בלצאת למסעדה?

אולי אצל בעלי, שהוא בן משק, זה נוגד ערכים סוציאליסטיים.

איך מתלבשים כשיוצאים?

ממש רגיל. כמו לעבודה. לפעמים, הבנות יותר משקיעות.

האם ההפרטה שינתה את הרגלי הצריכה?

הקיבוץ שלנו שיתופי. בחדר אוכל מגישים שלוש ארוחות ביום.

מתחשבים בתקציב החודשי ביציאות למסעדה?

בהחלט. בעיקר אנחנו המבוגרים. הבנות פחות.

עפר כרמי, עין גב, 51, חבר 26 שנה

לאן יוצאים לאכול?

ככה סתם אנחנו לא יוצאים. מחפשים אירוע לצאת.

העדפות לאירועים מיוחדים?

למשל, בימי הולדת הולכים למסעדות סיניות, למסעדות בשרים. המסעדות האהובות עלינו הן הביסטרו בר בנמל עין גב, צל תמר באשדות יעקב, על הנהר בכנרת והבית והפגודה בטבריה, מסעדות אסייתיות.

עם מי?

עם המשפחה הקרובה.

תדירות?

לפי האירועים המיוחדים, כמו ימי הולדת, יום נישואין.

האם חלו שינויים במסעדות באזורכם בשנים האחרונות?

קמו הרבה מסעדות חדשות.

מזמינים הביתה take-away?

כן. בדרך כלל סיני. אבל לא יותר מפעם בשנה.

יש איזו עכבה מוסרית בלצאת למסעדה?

לא. יש עכבה תקציבית.

איך מתלבשים כשיוצאים?

מאחר שזה לאירועים, מתלבשים בלבוש חגיגי.

האם ההפרטה שינתה את הרגלי הצריכה?

אין קשר. חדר האוכל בעין גב עדיין פעיל.

מתחשבים בתקציב החודשי ביציאות למסעדה?

תמיד. אבל אם כבר יוצאים, לא עושים חשבון.

מירית מירון, 32, שמיר

לאן יוצאים לאכול?

ביום יום לחומוס של מוטי בצומת הגומא, ולסגאפרדו בצומת הגומא.

תדירות?

כפעם בשבוע.

עם מי?

בן זוג וחברים.

העדפות לאירועים מיוחדים?

לפוקצ'ה בר, מסעדה איטלקית מומלצת ביותר בצומת מעיין ברוך.

האם חלו שינויים במסעדות באזורכם בשנים האחרונות?

יש שינוי גדול מאוד. בעשר השנים האחרונות קמו באזור מרכזים, שבהם יש בתי קפה ומסעדות, שחלקם פתוחים גם בלילה וגם בשבתות; המגוון גדול יותר, יש תחרות ובאופן כללי זה נעשה יותר זמין.

מזמינים הביתה take-away?

פעם בחודש מזמינים פיצה לילדים.

יש איזו עכבה מוסרית בלצאת למסעדה?

רק עכבה כלכלית וענייני דיאטה, כמובן.

איך מתלבשים כשיוצאים?

מתלבשים רגיל. בלי תוספות מיוחדות.

האם ההפרטה שינתה את הרגלי הצריכה?

זה קשור בעקיפין, כיוון שאני עובדת מחוץ לקיבוץ, אני לא אוכלת בחדר אוכל אלא קופצת לחומוס של מוטי.

מתחשבים בתקציב החודשי ביציאות למסעדה?

לפני עידן ההפרטה ולפני שהיו ילדים הייתי מוציאה הרבה יותר כסף על מסעדות. היום אני מעדיפה לבשל בבית.

חדר האוכל כמשל

המדורים בעמוד זה מתפרסמים במסגרת "מדרש קיבוץ - חדר האוכל כמשל", תערוכה ואירוע אמנות שיתקיימו בשבוע האחרון של חודש מאי, בחג השבועות, במסגרת פסטיבל חלב ודבש, בחדר האוכל של קיבוץ יפעת. כפי שפורסם כאן לאחרונה, מדובר באירוע אמנותי רחב יריעה שיעסוק בתפקידו ומקומו של חדר האוכל, הסגור או הפעיל, בקיבוץ של פעם, של היום ושל העתיד.

האירוע יכלול חלק תיעודי, סקירה היסטורית, וגם סימפוזיונים, ומוקדים נוספים: חלק אינטראקטיבי, שבו הקהל יוכל לשתף בחוויותיו האישיות הנוגעות לנושא התערוכה, על גבי גלויות אשר יוצגו כחלק מן התערוכה; תצוגת תצלומים וסרטי ארכיון של חדרי אוכל ממקומות שונים; יום עיון שבו ייערכו הרצאות שונות בתחומים שונים הקשורים לנושא. אמנים מהשורה הראשונה יציגו את התייחסותם לנושא, ועוד.הפרויקט מתקיים בשיתוף המועצה האיזורית עמק יזרעאל ומכללת אורנים, ובשיתוף גלריה הקיבוץ וכלל הגלריות הקיבוציות, במסגרת הפרויקט "מדרש קיבוץ". "הדף הירוק" תומך באירוע ומזמין את הקוראים לגלוש לאתר התערוכהhttp://www.hadarochel.co.il, להתרשם, להציע הצעות ולהביע דעות.

השאלון: המסעדה מגניבה ?

רוני מ. האס

השבוע החלטנו לבדוק, אם הקיבוצניקים יודעים לפנק את עצמם בישיבה בבתי קפה ובמסעדות, ומסתבר, שהחבר'ה למדו ליהנות מהטרנד הגסטרונומי הבורגני, ואם כי לא זיהינו התמכרות קבועה לקפה ומאפה, בכל זאת רואים תזוזה מסוימת בכיוון הנכון

סיגל שוקרון, 46, גליל ים

לאן יוצאים לאכול?

לבתי קפה כגון ארומה.

תדירות?

פעם בחודשיים בממוצע.

עם מי?

אני ובן זוגי, לפעמים עם הילדים.

העדפות לאירועים מיוחדים?

לא מרבים לעשות זאת. לא משהו קבוע. מנסים כל פעם משהו חדש.

מזמינים הביתה take-away?

לעתים רחוקות ביותר. פעם נהגנו להזמין לעתים פיצה. אבל כיום אני רואה הרבה פעמים את הטוסטוסים של השליחים מגיעים לקיבוץ.

יש איזו עכבה מוסרית בלצאת למסעדה?

ממש לא. הלוואי שיכולנו יותר.

איך מתלבשים כשיוצאים?

לא משקיעים יותר מדי.

האם ההפרטה שינתה את הרגלי הצריכה?

מבחינתנו, ההפרטה לא עשתה שינוי בעניין הזה, תמיד בודקים את התקציב.

נלי בשן, 52, חצרים

לאן יוצאים לאכול?

לא מרבים לצאת למסעדות, מעדיפים בתי קפה לכיף של קפה ועוגה, למשל בארומה, בפטפוט, בקפה הלל.

תדירות?

פעם בחודש בערך.

עם מי?

אני עם הבנות.

העדפות לאירועים מיוחדים?

רק בימי יום הולדת למסעדות בבאר שבע - ערביקה, ספגטים, קמפאי, מיאה. לכל בן משפחה חוגגים במסעדה. בחשבון פשוט כחמש פעמים בשנה. הסבים לא מצטרפים. לא רואים בזה בילוי.

האם חלו שינויים במסעדות באזורכם בשנים האחרונות?

התמחו והשתבחו בתחום הקפה. אני מאלה שאוהבים קפה טוב.

מזמינים הביתה take-away?

לפעמים. בעיקר פיצות. פעם בחודשיים.

יש איזו עכבה מוסרית בלצאת למסעדה?

אולי אצל בעלי, שהוא בן משק, זה נוגד ערכים סוציאליסטיים.

איך מתלבשים כשיוצאים?

ממש רגיל. כמו לעבודה. לפעמים, הבנות יותר משקיעות.

האם ההפרטה שינתה את הרגלי הצריכה?

הקיבוץ שלנו שיתופי. בחדר אוכל מגישים שלוש ארוחות ביום.

מתחשבים בתקציב החודשי ביציאות למסעדה?

בהחלט. בעיקר אנחנו המבוגרים. הבנות פחות.

עפר כרמי, עין גב, 51, חבר 26 שנה

לאן יוצאים לאכול?

ככה סתם אנחנו לא יוצאים. מחפשים אירוע לצאת.

העדפות לאירועים מיוחדים?

למשל, בימי הולדת הולכים למסעדות סיניות, למסעדות בשרים. המסעדות האהובות עלינו הן הביסטרו בר בנמל עין גב, צל תמר באשדות יעקב, על הנהר בכנרת והבית והפגודה בטבריה, מסעדות אסייתיות.

עם מי?

עם המשפחה הקרובה.

תדירות?

לפי האירועים המיוחדים, כמו ימי הולדת, יום נישואין.

האם חלו שינויים במסעדות באזורכם בשנים האחרונות?

קמו הרבה מסעדות חדשות.

מזמינים הביתה take-away?

כן. בדרך כלל סיני. אבל לא יותר מפעם בשנה.

יש איזו עכבה מוסרית בלצאת למסעדה?

לא. יש עכבה תקציבית.

איך מתלבשים כשיוצאים?

מאחר שזה לאירועים, מתלבשים בלבוש חגיגי.

האם ההפרטה שינתה את הרגלי הצריכה?

אין קשר. חדר האוכל בעין גב עדיין פעיל.

מתחשבים בתקציב החודשי ביציאות למסעדה?

תמיד. אבל אם כבר יוצאים, לא עושים חשבון.

מירית מירון, 32, שמיר

לאן יוצאים לאכול?

ביום יום לחומוס של מוטי בצומת הגומא, ולסגאפרדו בצומת הגומא.

תדירות?

כפעם בשבוע.

עם מי?

בן זוג וחברים.

העדפות לאירועים מיוחדים?

לפוקצ'ה בר, מסעדה איטלקית מומלצת ביותר בצומת מעיין ברוך.

האם חלו שינויים במסעדות באזורכם בשנים האחרונות?

יש שינוי גדול מאוד. בעשר השנים האחרונות קמו באזור מרכזים, שבהם יש בתי קפה ומסעדות, שחלקם פתוחים גם בלילה וגם בשבתות; המגוון גדול יותר, יש תחרות ובאופן כללי זה נעשה יותר זמין.

מזמינים הביתה take-away?

פעם בחודש מזמינים פיצה לילדים.

יש איזו עכבה מוסרית בלצאת למסעדה?

רק עכבה כלכלית וענייני דיאטה, כמובן.

איך מתלבשים כשיוצאים?

מתלבשים רגיל. בלי תוספות מיוחדות.

האם ההפרטה שינתה את הרגלי הצריכה?

זה קשור בעקיפין, כיוון שאני עובדת מחוץ לקיבוץ, אני לא אוכלת בחדר אוכל אלא קופצת לחומוס של מוטי.

מתחשבים בתקציב החודשי ביציאות למסעדה?

לפני עידן ההפרטה ולפני שהיו ילדים הייתי מוציאה הרבה יותר כסף על מסעדות. היום אני מעדיפה לבשל בבית.

חדר האוכל כמשל

המדורים בעמוד זה מתפרסמים במסגרת "מדרש קיבוץ - חדר האוכל כמשל", תערוכה ואירוע אמנות שיתקיימו בשבוע האחרון של חודש מאי, בחג השבועות, במסגרת פסטיבל חלב ודבש, בחדר האוכל של קיבוץ יפעת. כפי שפורסם כאן לאחרונה, מדובר באירוע אמנותי רחב יריעה שיעסוק בתפקידו ומקומו של חדר האוכל, הסגור או הפעיל, בקיבוץ של פעם, של היום ושל העתיד.

האירוע יכלול חלק תיעודי, סקירה היסטורית, וגם סימפוזיונים, ומוקדים נוספים: חלק אינטראקטיבי, שבו הקהל יוכל לשתף בחוויותיו האישיות הנוגעות לנושא התערוכה, על גבי גלויות אשר יוצגו כחלק מן התערוכה; תצוגת תצלומים וסרטי ארכיון של חדרי אוכל ממקומות שונים; יום עיון שבו ייערכו הרצאות שונות בתחומים שונים הקשורים לנושא. אמנים מהשורה הראשונה יציגו את התייחסותם לנושא, ועוד.הפרויקט מתקיים בשיתוף המועצה האיזורית עמק יזרעאל ומכללת אורנים, ובשיתוף גלריה הקיבוץ וכלל הגלריות הקיבוציות, במסגרת הפרויקט "מדרש קיבוץ". "הדף הירוק" תומך באירוע ומזמין את הקוראים לגלוש לאתר התערוכהhttp://www.hadarochel.co.il, להתרשם, להציע הצעות ולהביע דעות.

עורך הבלוג