יום חמישי, 12 בינואר 2012


יוגי בגולן
רוני האס הגיעה ליוגישף ברמת הגולן וגילה את יוגי גבעול השף, שהביא טונות של רזומה לרמה
יוגי בגולן
יוגי שף ממוקמת במתחם החדש בצומת וואסט ברמת הגולן. המתחם, שתוכנן בקווים נקיים הנותנים הרבה כבוד לנוף שמסביב ובעיקר לשמים הגדולים כל כך בקצה העולם, עשה שימוש בשרידי המבנים הסוריים שנשארו במקום. פנים המסעדה, הבנויה בתוך אחד המבנים העתיקים הללו, מעוצב בקווים מאד נקיים. מיד בכניסה ניתן לחזות במטבח המקצועי הפתוח של המסעדה, כולל בר ישיבה המשקיף היישר על העושים במלאכה. על אחד הקירות המרכזים, תלויים צילומים משפחתיים המתעדים את ההיסטוריה המשפחתית של יותם במשך שש דורות לאחור, בכל קצוות תבל, כולל תמונות מההיסטוריה הקיבוצית של המשפחה. חלונות גדולים קרועים אל נופי הגולן המפעימים, כשוילונות שקופים וארוכים מרככים את אינסופיותם. הקירות והכסאות צבועים בלבן חלבי, שולחנות עץ עטופים במפות בד בהירות וערוכים בכלים לבנים. גם המנות מוגשות באסתטיקת גורמה. כל קישוט אגב- טעים לפחות כמו המנה אותה הוא מעטר. 
אז מה יש לנו פה? 
אוכל מקומי, נקי, בריא, ברמה של גורמה. במסעדה מתבססים על חומרי גלם ישירות מהיצרנים או המגדלים המקומיים כשהדגש על חומרי גלם בריאים- כאן הבשר יהיה טרי (שזה טוב לנו בכל מקרה), הקמח יהיה מלא וגם הסוכר. הירקות והפירות ועשבי התיבול נקטפים בגינותיהם של מגדלים מקומיים, מה שנותן תוצאה אורגנית מהשורש ושאר התוצרת- גבינות צאן, בשר בקר ושמן זית- נקנית כאמור מיצרנים מקומיים. גם היינות, ברובם המכריע מיקבים ברחבי הגולן. 
מנה מנצחת
את המנות האחרונות של יוגישף מכינה קונדיטורית מרמת הגולן. הפאי תפוחים המסורתי (29 ₪) שלה כל כך מזכיר את הפאי של סבתא, גם למי שסבתא שלו מעולם לא אפתה פאי תפוחים. לרגע אתה מרגיש שאכלת מנה כמו של פעם, מלאת אהבה ללא תנאי. ועוד בריאה כל כך. אבל מולה התחרו המנה הראשונה והמנה העיקרית. המנה הראשונה- נתחי סינטה צרובה ברוטב שוקולד (35 ₪) הייתה יכולה לזכות במקום הראשון, רק שאנחנו קיווינו ליותר מתוק מהמנה המרדנית הזו, אז החלטנו שהמנה העיקרית- נתח שפיץ-צ'אך ברוטב אספניול, תאנים קלויות וסלק (89 ₪), עונה על כל הקריטריונים שלנו למקום הראשון- איכותית, מפתיעה ושלא תיגמר לעולם. לא לגמרי הבנו מה זה בדיוק האספניול הזה אבל לא יכולנו להפסיק לאכול את התוספת שהכילה תאנים מהבוסתן וסלק, זה לצד הנתח הבשרני מחד והנימוח מאידך זיכה את המנה המצוינת הזו במקום הראשון. 
האיש שלנו 
יותם גבעול, "יוגי", 32, הוא מהאנשים הפעלתנים האלה שלא ממש אוהבים מסגרות נוקשות. הוא מתבדח  שללמוד בבית ספר הוא אף פעם לא למד, זו בכלל לא מהחוויות שהוא נהנה לדבר עליהן, אבל כשבגיל 18 נסע עם הוריו לארצות הברית, הוא נדלק על הנושא של בישול וגילה שבדברים שכיף לו לעשות הוא מצליח, למרות הקושי, ללמוד. הוא למד קולינריה- אומנות הבישול בבוסטון יוניברסיטי וסיים תואר ראשון בניוברי קולג'. עם הזמן גילה שבמקרה זכה ללמוד במוסד מאד יוקרתי בו לימדו אותו טובי השפים בארה"ב. ב- 12 השנים ששהה בארה"ב הספיק לעבוד בכמה מסעדות יוקרה בבוסטון, להיות השף התזונתי של ספורטאים מה – NFL וה NBA , לעבוד באצטדיון שמגיש בסופי שבוע ל-17,000 לקוחות, לכתוב עם יהונתן גפן (!) ספר בישול לאנשים שאין להם מושג בלבשל, לעבוד ארבע שנים כמומחה בהתאמת דיאטות מיוחדת לבעלי צרכים מיוחדים ואז החליט שהוא מתגעגע הביתה וחזר לגולן. עכשיו הוא תושב בקיבוץ ילדותו- עין זיון ומפנק את תושבי הגולן ומטייליו בארוחות גורמה-בריאות. סוג של שילוב מנצח. 
עדויות מהשטח
לא ברור אם האוכל שמקבלים ביוגישף יותר בריא או יותר טעים, מה שבטוח- הוא אסתטי מאד. שני השולחנות שישבו לידנו היו חייבים להודות ליותם. אשה אחת אמרה לו שהיא חוזרת בדיוק מפריז, והמסעדה הזו לא נופלת באיכותה ממסעדות שף פריזאיות, איש אחר, גם הוא בביקור מולדת, לא הפסיק לשבח את יותם ולחבר אותו, לתפיסתו של האורח, לעולם ה'סלואו פוד' (מגמה שנולדה באיטליה כהתנגדות ל'פסט פוד'). אנחנו גם חשבנו שיש בזה משהו, בלי שיותם מתכוון, הוא המציא את ה'סלואו פוד' בעצמו, אי שם בגולן. או בבוסטון. 
למי המסעדה?
קהל היעד של יוגישף הוא קודם כל תושבי הגולן וטייליו. במקביל המסעדה מציעה תפריט גורמה-בריא- מה שהופך את המסעדה אטרקטיבית בו זמנית לאניני טעם ולחובבי מזון בריאות. אגב- יותם השף, ישמח להיות מאותגר ולקבל התראות מבעוד מועד לגבי צרכים כאלה ואחרים הנוגעים לדיאטות בריאותיות. הוא כבר ירקח לכם מטעמים בריאים במטבחו. 
מיוחד למקום
בימי ראשון ושני מתקיימות במסעדה סדנאות בישול. יותם השף לא רק אוהב לבשל הוא גם שמח להפיץ את הידע שרכש הלאה. את הספר שכתב בשיתוף עם יהונתן גפן, אגב, ניתן לרכוש גם אצלו במסעדה. 
חשבון בבקשה:
שרימפס צלוי עם סלסת פירות על מצע עלי רוקט- 39 ₪
נתחי סינטה צרובה ברוטב שוקולד- 35 ₪
נתח שפיץ-צ'אך ברוטב אספניול, תאנים קלויות וסלק -89 ₪
חזה עוף ממולא בתפוחים ובצלים מקופלים עם אורז מלא עם בישום קל של נענע ולואיזה-  75 ₪
פאי תפוחים מסורתי עם גלידת וניל- 29 ₪
באונטי – מוס שוקולד חלב ומוס שוקולד לבן וקוקוס, על שכבה של קראנץ' שוקולד- 29 ₪
קפה הפוך – 13 ₪
סה"כ לזוג- 309 ₪

*כתבה פרסומית.
על קו המים
הן באתי ממך מחיקך, אדמה
חלום של חורף בתמול שלשום

אין תגובות:

עורך הבלוג