יום שבת, 10 בדצמבר 2011


טעימה מתיתורה
מסעדת תיתורה מציעה כבר 12 שנה אופציה קולינרית איכותית באזור מודיעין. רוני האס התלהבה
רוני מ. האס | 08/12/2011
טעימה מתיתורה
מנה מנצחת
המנות שהוגשו לנו בתיתורה היו כל כך מושקעות וטעימות, שבכלל לא פשוט לבחור אחת מנצחת. אז החלטנו ללכת עם זו שפתחה לנו את התיאבון ואת החלון למקום האיכותי הזה שקוראים לו תיתורה. הרבה פעמים אנחנו מוותרים על המנה הראשונה. חבל על הקלוריות והכסף. הפעם למזלנו ויתרנו על ההרגל המגונה הזה וטוב שכך. שתי מנות קרפצ'יו מובחרות, מושקעות, עשויות ביד אומן הגיעו לשולחננו - בקר (42 ₪) וחצילים (34 ₪). מכיוון שמוטל עלינו לבחור רק אחת מועדפת, אז המנצחת היא קרפצ'יו די מלנזנה (חצילים). אם חשבנו שכבר טעמנו את כל תקריבי החצילים הקיימים, עלצנו לגלות חציל בשרני, מהסוג המשובח, טובל בשמן זית איכותי, מעוטר בפסי בלסמי ובזיליקום, שקדים וכמה גרגירי מלח גס. היה מעדן מלכים. מלכות. מנה מנצחת. ליד זה, אגב, הזמנו את הלחם המרוקאי המקומי (12 ₪), הולך נפלא ביחד.
במקום השני אצלנו התחרו המנה העיקרית - שרימפס גנואה (פרובנסל) (78 ₪), שרימפס מוקפץ בשמן זית ולימון בתוספת עגבניות מיובשות וזיתים, מעורב בניוקי צרוב שספג במעט מהרוטב הים תיכוני-איטלקי המשובח, שהזכיר לבעל הצרפתי חוויות נשכחות מבית סבתא בדרום צרפת, אל מול המנה האחרונה - דואט צ'וקולטה (32 ₪) - שתי פרוסות עוגת שוקולד נימוחה, מעליה שכבת גבינה, עם הבזק קקאו, שלצידן מונחים פירות יער חמצמצים, עוגה משובחת (שאגב נאפתה בידי רעייתו של בוקי השף, ומאד התאימה בצורת ההגשה ואפשרה לנו לחלוק את המנה בין שנינו לעת שובע). שני ושלישי ביחד.
משקה נבחר
בוקי השף, הוא איש שאוהב יין טוב. לפני כמה שנים טעם יין איטלקי, התאהב והחליט שזה יהיה יין הבית שלו. יין תיתורה (106 ₪). מאז הוא מייבא אותו מיקב קטן בצפון איטליה. גם אנחנו אהבנו. מאד התאים לחיך הישראלי שלנו. קל וטעים. אפשר גם לרכוש בקבוק הביתה.
האיש/ה שלנו
את חופית שמבשלת במטבח, לקח בוקי לעבודה בלי שהיה לה שום ניסיון קודם חוץ מבמטבח הפרטי שלה. במהלך השנתיים היא הפכה לאחת הטבחיות היותר מוערכות על ידו. היום היא יד ימינו. הוא סומך עליה בעיניים עצומות. היא מסורה למסעדה במאה ועשרים אחוז ומוציאה תחת ידיה מנות, גאווה לשף. כשרון קולינרי מולד.
D.N.A
יש פער גדול בין האזור התעשייתי האפור בו יושבת תיתורה לבין האווירה שעטפה אותנו מהרגע בו שנכנסנו למסעדה - מוזיקה שקטה, אור צהוב מעומעם הנופל מהקירות, מתובל באור אדום הנובע מהנברשות האדומות הסובבות את הבר הרחב, כל אלו העניקו לנו תחושה שמעתה אנחנו יכולים להתיישב, להתרווח ולהתמסר למקום. רוצים אותנו כאן ולהרבה זמן. גם הבר אמר כולו רצון טוב - דלפק רחב עם נוכחות, המאפשר גם לאכול בנוחיות ולא רק לשתות. כל השולחנות ערוכים למפרע כשכוסות היין הגדולות מבהיקות בחשיבותן. בכלל, ליין יש כאן הרבה מקום. הבר מציע מגוון בקבוקים, ארונית יין שניצבת מאחוריו מפגינה היצע נוסף של בקבוקים ועל המחיצות המפרידות בין השולחנות במרכז המסעדה שוכבים לבטח בקבוקי יין נוספים. הכיסאות הרחבים והמרופדים בצבע חום כהה, משווים למסעדה אוירה אירופאית כבדה משהו, אווירה האומרת "תמצאו מקום, תתרווחו, עכשיו תורכם להתפנק".
מי ומי
נראה כאילו 90 אחוז מהסועדים במקום הם מכירים את בוקי, השף. מדי פעם הוא יוצא מהמטבח בג'ינס וטריקו ומקדיש מזמנו לסועדים, מתיישב על הבר לכמה דקות של שיחה, בשקט ובצניעות עובר בין השולחנות. מסתבר שאין הרבה מקומות כאלה באזור, שאפשר להגיע אליהם, ללגום יין טוב על הבר, לאכול ארוחת גורמה או עסקית איכותית. המקום כבר רכש לו קהל סועדים קבוע שמתרחב כל הזמן, תושבי האזור, אנשי עסקים וכמה כאלה שבאים במיוחד כי שמעו על המקום מחברים.
היה היה
לפני 25 שנה היה לבוקי פאב ברמת אביב, ככה הוא נכנס לענף, שם גם נוצר גרעין לקוחות שמלווה אותו עד היום. אחר כך היה שותף במסעדת סירטאקי בנמל יפו, הגלגול השני שלה היה על חוף הים ליד הדולפינריום - מסעדה יוונית שקהל היוונים בארץ היה פוקד אותה באדיקות, אפילו גליקריה קבלה שם את תקליט הזהב שלה. שם גם העז להיכנס למטבח והתאהב בבישול. המורה שלו היה יענקל'ה שיין, אצלו בישל עד שהחליט לפתוח את תיתורה משום שרצה להיכנס למטבח באופן מוחלט. בהתחלה היו רק חמישה שולחנות, לאט לאט זה גדל. ב-12 וחצי השנים האחרונות הוא מענג את לקוחותיו במאכלים בסגנון אירופאי-ים תיכוני באזור מודיעין, בהתחלה בשילת וכיום בפאתי מודיעין על גבול יער בן שמן.
שווה במיוחד
בימים ראשון עד חמישי בין השעות 12:00-17:00 מגישים כאן עסקיות הכוללות מנה ראשונה ועיקרית מהתפריט ב-74 ₪. יש גם אפשרות ליהנות גם ממנות עיקריות בלבד בסביבות ה-40 ₪.
אנחנו בדיוק הגענו בעיצומו של חודש 'סתיו איטלקי' שיימשך עד אמצע דצמבר בו תגברו את התפריט במנות איטלקיות איכותיות עם פרשנות מקומית.
חשבון בבקשה
קרפצ'יו בקר קלאסי, טובל בבלסמי ושמן זית מעוטר בפירורי פרמאז'נו - 42 ₪
קרפצ'יו די מלנזנה - (חצילים) - טובל בבלסמי מצומצם, שמן זית, שקדים ובזיליקום - 34 ₪
לחם מרוקאי - 12 ₪
שרימפס גנואה (פרובנסל) שרימפס מוקפץ בשמן זית ולימון בתוספת עגבניות מיובשות וזיתים, מעורב בניוקי צרוב - 78 ₪  
רביולי סטרוגנוף - נתחוני פילה בקר ורוטב פטריות,יין לבן ושמנת - 58 ₪.
עוגת דואט צ'וקולטה - שתי פרוסות עוגת שוקולד וגבינה עם הבזק קקאו ופירות יער בצד - 32 ₪.
כוס יין תיתורה - 26 ₪
קפה הפוך גדול - 12 ₪
קפה הפוך רגיל - 10 ₪
סך הכל - 304 ₪ לזוג.

* מדור פרסומי.
* להזמנת שולחן במסעדה לחצו כאן.

אין תגובות:

עורך הבלוג